Змінити валюту





Про чорний чай іранський bop - дрібний

Чай по-ирански, як правило, п'ють з невеликих скляних стаканів (рюмки з серії side) з вузькою «талією». Завдяки такій незвичайній формі ємність можна зручно тримати в руці. Крім того, чаїнки, які знаходяться в такому склянці, не можуть переміститися на поверхню з-за вузького горлечка, тому можна не боятися, що разом з іранським чаєм Ви вип'єте і чаїнки. Самобутність іранського чаювання полягає не стільки в способі заварювання напою, скільки в традиціях його пиття, які, до речі, дуже схожі з тими ж традиціями в Азербайджані, Афганістані та Іраку.
Настоюється чай по-ирански зазвичай не довше 4 хвилин. Відтінок відвару цінується набагато більше, ніж його міцність. Колір напою в ідеалі повинен бути не дуже темним, але обов'язково прозорим, яскравим, червонуватого або коньячного відливу з малиновими відблисками. П'ють іранський чай невеликими ковтками з шматочками колотого цукру («цукрові голови») або з традиційними східними солодощами. Часто у склянку кладуть шматочок імбиру або кориці. Одними з найулюбленіших ласощів є горішки в цукровій глазурі, сохан (традиційна іранська солодощі з меду) і різні льодяники. В кожній провінції країни до чаю по-ирански подають ті солодощі, які роблять саме в цьому районі. Наприклад, в регіоні Урумийе це будуть плоди зацукровані верби, а в Ісфахані – «пуляки», або плоскі льодяники у вигляді монетки.
- Пити щодня міцний чорний чай – значить підвищувати самовпевненість, серйозність, відповідальність. Від таких змін кожна людина тільки виграє і відчутно досягає позитивних результатів у будь-якій сфері життя
- Любителі чаю, добре запам'ятовуючі деталі, вміють вирішувати і свої, і чужі проблеми
- Чаювання допомагає створити навколо себе потрібне оточення, звільнити з глибини душі дрімаючі можливості





