Змінити валюту
Про добавка до чаю каркаде (гібіскус)

Гібіскус або «Китайська троянда» - високий кущ з великими квітками яскраво-червоного кольору і темно-фіолетовим віночком. Він не відноситься до повноцінних чаїв, а скоріше до освіжаючих напоїв з корисними властивостями, так як рослина не має ніякого відношення до чайних кущів і листям.
Він відомий ще з давніх часів, коли єгипетські цариці використовували його не тільки як «чарівного напою», вгамовує спрагу, але і для омолоджувальних ванн.
Виробництво гибискуса включає три напрямки: промислове вирощування, збирання і сушіння напівмахрових квітів. Коли квіти в'януть, оцвітина стрімко ростуть, стаючи м'ясистими і соковитими. Їх збирають вручну, після чого відокремлюють суцвіття від насіннєвих коробочок і сушать на свіжому повітрі під прямими сонячними променями.
Ідеальний зовнішній вигляд сухого сировини, швидко размягчающегося при заварюванні: цілісні суцвіття, неушкоджені квіткові пелюстки, мінімальна кількість тонких сухих стеблинок.
Якщо Ви спостерігаєте поламані пелюстки і пил незрозумілого походження – це відходи виробництва і з них навряд чи завариться корисний і смачний напій.
Колір настою: пурпурно-червоний.
Смак – терпкуватий, кислувато-солодкий.
Аромат ніжний, квітково-фруктовий.
- володіє Р-вітамінною активністю, що сприяє зміцненню стінок кровоносних судин, їх еластичності і непроникності,
- органічні речовини, вітаміни, кислоти у великій кількості позитивно впливають на всі системи організму,
- завдяки присутності спазмолітиків, напій використовується, як сечогінний і жарознижуючий засіб,
- антиоксиданти гибискуса чудово виводять з організму накопичені шкідливі речовини, тому його застосовують при будь-яких отруєннях, включаючи алкогольні,
- застосовується у ролі протизапального засобу при таких шкірних захворювань, як екзема, фурункульози, незагойні рани (не тільки у вигляді напою, але і компресів, примочок),
- надає позитивну дію на печінку і роботу шлунково-кишкового тракту,
- використовується, як відмінне кровоспинний засіб (навіть при гінекологічних захворюваннях),
- перешкоджає утворенню каменів у нирках і жовчному міхурі,
- покращує та зберігає зір, знімає очне напругу і втому,
- заспокоює нервову систему,
- позитивно відбивається на серцево-судинній системі,
- знижує рівень цукру в крові.
- не рекомендується дітям до 3-х років, вагітним і годуючим матерям, особам з індивідуальною непереносимістю,
- не можна пити при підвищеної шлункової кислотності, гастриті і виразці шлунка або дванадцятипалої кишки,
- не варто вживати людям з порушеннями гормональної системи,
- краще не пити чай перед поїздкою за кермом (може викликати запаморочення).
Не варто перевищувати норму: 3 чашки на добу.





