Змінити валюту





Про зелений чай хуа лун чжу (жасминова перлина дракона)

Зелений чай Хуа Лун Чжу преміум (Жасминова перлина дракона) здавна називають «чим красивих жінок і добрих чоловіків». Він - гордість китайської провінції Фуцзянь.
Виробництво даного сорту – довгий, складний, трудомісткий процес.
Чайні бруньки і листя збираються навесні, на початку квітня, в період рясних дощів, тому листя дуже тонкі і довгі. У процесі обробки вони скручуються вручну у вигляді маленьких кульок. Сушаться і зберігаються в прохолодному місці до тих пір, поки не зацвітуть квіти елегантного жасмину. Завершальний етап його виготовлення – ароматизація чайного сировини квітками жасмину. Для цього вночі або рано вранці, поки квіти ще закриті, жасмин збирають, а потім зберігають протягом дня у прохолодному місці. Приходить вечір і починається справжнє чарівництво – жасмин відкривається з хлопающим звуком. Саме цей момент чекають виробники, щоб змішати квіти з чайним листям. Приблизно через 5 годин квіти видаляються, а сировина піддається ретельної сушки протягом 4-5 днів.
Всього провадження триває близько місяця.
На 1 кг чаю використовується 4 кг квітів жасмину.
Чому «перлина дракона»?
По-перше - тому що молоді скручені чайні листя мають сріблястим відтінком і тонкими сріблястими прожилками, нагадуючи в цілому справжню перлину.
По-друге – харчова цінність чаю не маленька, так як кожна «перлина» скручується вручну, а цей процес оплачується не дешево.
Сировина цього сорту – молоді бруньки, які не втратили пух, з двома листочками, проходять кілька етапів природної ароматизації чуттєвим, сексуальним жасмином – одним з найбільш сильнодіючих природних ароматизаторів. При цьому чайний лист ідеально вбирає його запах. І, незважаючи на те, що в сухої суміші квіти не присутні, «жасминова перлина» при заварюванні дає розкішний, виразний, і при цьому тонкий запах, який неможливо проігнорувати або забути.
У Китаї існує кілька легенд про чудодійну перлині і чарівному дракона, прив'язаних до теми цього чаю.
Колір настою – м'ятний, блідо-жовтий, золотавий.
Смак – солодкий, з легкою терпкістю.
Аромат свіжий, з яскраво вираженими нотками королівського жасмину.
Післясмак – тривалий, з нотками сухих фруктів.
Корисні властивості
- Прекрасний напій, стабілізуючий і заспокійливий нервову систему (більшою мірою завдяки жасмину).
- Сприяє зниженню холестерину в крові.
- Зміцнює стінки кровоносних судин.
- Позитивно впливає на швидкість метаболізму в організмі.
- Допомагає нормалізувати кров'яний тиск.
- Очищає нирки і печінку.
- Зміцнює імунну систему.
- Виводить токсини і шлаки.
-
Якщо Ви реально любите все витончене, вишукане, екзотичне – чашка цього чаю не залишить Вас байдужим! Навіть гурмани його вважають одним з найфантастичніших чайних напоїв у зв'язку з його заварюванням поступовим розкриттям чайного листа, порівнянним з елітним твором мистецтва.
При заварюванні скручені в маленькі кульки листя повільно розкриваються і віддають свій дивовижний смак і аромат. -
Еластичність або еластичність, пружність – це здатність чинити опір механічним впливам. Її ступінь можна оцінити самостійно. Найпростіший тест – якщо складки і зморшки, утворюються під час розмови легко розправляються і не залишають слід – еластичність шкіри знаходиться на хорошому рівні.
На еластичність впливає безліч факторів: вік, стать, ендокринна, нервова, серцево-судинна система, кровообіг, органи травлення. Особливо – куріння, надмірна засмага і різка втрата ваги.
Підвищити еластичність шкіри допоможе регулярне вживання «Перлини Дракона», золотистий настій якого насичений вітамінами і біофлавоноїдами. - Пара чашок цього «жасминового настрою» ефективно допомагає позбавитися від депресії і підсилити блиск очей!

